Գլխավոր » 2011»Հունիս»21 » Գիտնականները բացահայտել են մեկ բաժակ իդեալական թեյի բաղադրատոմսը
23:32
Գիտնականները բացահայտել են մեկ բաժակ իդեալական թեյի բաղադրատոմսը
Նորթումբրիայի համալսարանի բրիտանացի գիտնականները պարզել են, թե ինչպես պետք է պատրաստել իդեալական թեյ: Նրանց կարծիքով, այստեղ ամենակարեւոր «բաղադրիչը» համբերությունն է: Գիտնականները պարզել են, որ թեյը պետք է խմել պատրաստելուց միայն 6 րոպե անց: Թեյը եռման ջրում պետք է մնա 2 րոպե, իսկ մեկ բաժակ թեյի մեջ կաթի իդեալական քանակությունը 10 մլ է, գրում է NEWSru.com-ը` վկայակոչելով The Daily Mail-ը:
Խմելու համար թեյի իդեալական ջերմաստիճանը +60 է: Հենց այդ ջերմաստիճանին է լինում թեյը, երբ պատրաստելուց հետո թողնում ես 6 րոպե:
Թեյը չպետք է խմել պատրաստելուց հետո 17,5 րոպե ուշ, քանի որ այդ ժամանակ ջերմաստիճանն իջնում է 45 աստիճանից ցածր, իսկ դա բացասաբար է ազդում նրա համային հատկությունների վրա:
Նշենք, որ հետազոտողների թիմը ավելի քան 180 ժամ է անցկացրել լաբորատորիայում, փորձելով թեյի պատրաստման մեթոդները: Այդ ընթացքում կամավորները ստիպված են եղել փորձել մոտ 285 բաժակ թեյ: